Ελλάδα

Μετά τις εκλογές οι προσλήψεις των 800 αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Μετά τις εκλογές θα γίνουν τελικά οι προσλήψεις των 800 αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, και εφόσον η γνώμη του τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι θετική.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των 800 πιστώσεων από το ΣτΕ είχε μετατραπεί τις προηγούμενες ημέρες σε σίριαλ με πολλά "επεισόδια", καθώς επί εικοσαήμερο, περίπου, καθυστερούσαν οι αρμόδιοι υπουργοί να υπογράψουν τη μεταφορά των πιστώσεων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο και να απαιτείται ειδική άδεια.

Το τριμελές Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα με άλλον εισηγητή και αναμένεται να εκδοθεί η γνώμη, θετική η αρνητική, προς την κυβέρνηση. Όπως επισημαίνει το essos.gr, εάν είναι θετική η γνώμη του ΣτΕ τότε σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται οι αναπληρωτές θα τοποθετηθούν στα σχολεία μετά τις εκλογές.

Ο προηγούμενος εισηγητής του ΣτΕ είχε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας συμπληρωματικά στοιχεία, σχετικά με τα κενά κ.ά., τα οποία εστάλησαν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία ενέκριναν τις προσλήψεις των 800 αναπληρωτών και κατόπιν στάλθηκε στην 3μελή Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (λόγω εκλογών) αίτημα να δοθεί άδεια για να προβεί το υπουργείο Παιδείας στις συγκεκριμένες προσλήψεις, μέσω ΕΣΠΑ.

Απαγορεύονται οι προλήψεις μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησης

Όπως αναφέρει το essos.gr, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 , κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Σχόλια