Ελλάδα

695 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 για πειθαρχικούς λόγους

Στο σύνολό τους 695 δημόσιοι υπάλληλοι έλαβαν χαρτί απόλυσης το 2014, για ποινικά  και πειθαρχικά παραπτώματα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το τελευταίο τετράμηνο του έτους, έφυγαν από τις υπηρεσίες που υπηρετούσαν 133 άτομα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώθηκε από το υπουργείο, η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αποδίδει σημαντικό αποτέλεσμα και «εδραίωσε την αντίληψη ότι η εποχή της ατιμωρησίας παρήλθε ανεπιστρεπτί -τα τρία προηγούμενα χρόνια είχαν απομακρυνθεί για τους ίδιους λόγους συνολικά 351 υπάλληλοι».

Με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο δράσης μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες κατά της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης. Αποδείξαμε ότι αυτό που έλειπε από τη Δημόσια Διοίκηση ήταν η πολιτική βούληση, η οργάνωση και η εισαγωγή δομών και διαδικασιών που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των οργάνων ελέγχου».

Σχόλια