Ελλάδα

"Μεγάλες οι διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ, όμως η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη"

«Μεγάλες είναι οι διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε «αλλά η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και είναι λάθος να θεωρούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κανονική περίοδο, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση και τα δεδομένα επιδεινώνονται».  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να είναι στη θέση συγκυβερνήτη σε αεροπλάνο με κυβερνήτη τον κ. Τσίπρα και υπό ποιες προϋποθέσεις μια τέτοια πτήση θα ήταν ασφαλής, απάντησε ως εξής: «Μπορεί να είμαστε στον πύργο ελέγχου, μπορεί να είμαστε στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, μπορεί να είμαστε στην επίγεια εξυπηρέτηση. Πάντως δεν θα αφήσουμε το αεροπλάνο να πάει σε λάθος προορισμό».

Σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές. «Δεν παρακαλάμε κανένα να μας δεχτεί ως εταίρο, ούτε θέλουμε σώνει και καλά να είμαστε σε κυβέρνηση, όχι να πάμε σώνει και καλά σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε ότι δεν περίμενε την επίθεση που δέχτηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υποστήριξε ότι η ταυτότητα του "Ποταμιού" είναι αντιφατική και απολιτική.

Για τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου σχολίασε: «Το βασικό είναι να είσαι κύριος. Το θέμα δεν είναι να είσαι σύντροφος, το θέμα είναι να φέρεσαι ως κύριος. Και ο ελληνικός λαός, η κοινή γνώμη, ξέρει ποιοι φέρονται ως κύριοι και ποιοι δε φέρονται ως κύριοι, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στην παράταξη και απέναντι στην ατομική διαδρομή και την ευθύνη του καθενός».

Σχόλια