Ελλάδα

"Ολομέτωπη" επίθεση Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του, αναφέροντας πως είναι... καλαμπούρι ότι πρόκειται για φιλευρωπαϊκό κόμμα, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις για μειώσεις στη φορολογία.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποσχέθηκα ξανά σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των πολιτών από το 42% στο 33% ανάλογα με τους ρυθμούς της οικονομίας, μείωση στο 15% του φόρου για τα επιχειρηματικά κέρδη, με ενιαίο φόρο για τις επιχειρήσεις και πρόσθετη μείωση, 7% του ΕΝΦΙΑ το 2015. Ακόμη, επανέλαβε ότι δεν θα πειραχθεί η πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μια κυβέρνησή του θα συμφωνήσει με τους δανειστές και θα έχει 7,2 δισ. ευρώ για να πληρώσει τις υποχρεώσεις, αλλιώς προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών... Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική (...) μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας», ανέφερε.

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» τόνισε.

«Η χώρα χρειάζεται δυνατό τιμόνι, είναι καλαμπούρι ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ... Τι να συμφωνήσω να φύγουμε από το ΝΑΤΟ; Οτι θα επιβάλλουν φόρους στις επιχειρήσεις στο 60%; Στο τύπωμα των δισεκατομμυρίων; Στο θέμα των μεταρρυθμίσεων; Στο άσυλο των ΑΕΙ που είπε ότι θα επαναφέρει τον παλιό νόμο και θα μπαίνει πάλι ο κάθε εγκληματίας στο πανεπιστήμιο; Ότι θα επιστρέψει τους κοπανατζήδες και όσους έχουν πλαστά πτυχία στο δημόσιο;», είπε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά. «Ο κόσμος αγωνιά για την ανάπτυξη, αγωνιά να φύγουμε απο την ύφεση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ... ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ του γύρισαν την πλάτη, και οι ΑΝΕΛ αντιευρωπαϊστές είναι αν μπουν στη Βουλή, τώρα βγήκε το παραμύθι ότι θα είναι αυτοδύναμοι» είπε.

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που προτάσσει η Κουμουνδούρου είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα κάνουμε Σοβιέτ την Ελλάδα να λέει το κράτος τι θα κάνει ο ιδιώτης στους μισθούς».

«Ο συνδικαλιστής θέλει να κρατήσει τα παλιά Φωτοπουλικού τύπου προνόμια με τρίμηνες απεργίες... Να αποφασίσουν οι 500 και όχι 3 αν θέλουν απεργία, αν θα κατεβάσουν το διακόπτη της ΔΕΗ» δήλωσε δε για τα συνδικαλιστικά προνόμια.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε δε, «εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη (...) Ο Τσίπρας είναι λάτρης ενός οικονομικού συστήματος -της Βενεζουέλας- που παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει.»

Σχόλια