default-image

Ο Ρ. Κυπριωτάκης στον Δήμο Αρχανών–Αστερουσίων

Κρήτη
Ο Ρ. Κυπριωτάκης στον Δήμο Αρχανών–Αστερουσίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρούσσος Κυπριωτάκης επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όπου υπηρέτησε για είκοσι χρόνια. Επισκέφθηκε τους Κουνάβους, το Καταλαγάρι όπου συνομίλησε με πολίτες, επιχειρηματίες και παράγοντες της περιοχής. Συνεχίζοντας τη συζήτηση με το προσωπικό του Δήμου από 13 Ιανουαρίου επισκέφθηκε διάφορες Υπηρεσίες στο Δημαρχείο στα Πεζά. Μαζί τους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξέφρασε ορισμένες από τις θέσεις του Ποταμιού για τη Δημόσια Διοίκηση, μια αυτοδιοίκηση με τους δικούς της πόρους και ενεργείς τοπικές συνελεύσεις.  

Επίσης, στα Πεζά επισκέφθηκε τον παιδικό σταθμό «Ηλιοτρόπιον», όπου η υποδοχή ήταν ένθερμη και επιβεβαιώθηκε η πρόταση του "Ποταμιού" για την προσχολική αγωγή. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία δεν αρχίζουν από τα Πανεπιστήμια, αρχίζουν από τα Δημοτικά και από τα Νηπιαγωγεία. Η πολιτεία πρέπει να δώσει έμφαση στην προσχολική αγωγή. Οι παιδικοί σταθμοί είναι τα πρώτα κέντρα κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων των παιδιών και στόχος μας είναι να επιτύχουμε ενιαία προσχολική εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας 0-6 ετών με ανοικτές εγγραφές για τα παιδιά, όλων ανεξαιρέτως των οικογενειών».

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ένωση Πεζών, όπου συνομίλησε με το διευθυντή και το προσωπικό.  Έντονο ήταν το ενδιαφέρον της συζήτησης γύρω από την πορεία της Ένωσης, γενικότερα περί του συνεταιριστικού κινήματος και των κοινοπραξιών, ενώ δεν έλειψε το θέμα των εξαγωγών. Μεταξύ άλλων, ο Ρούσσος Κυπριωτάκης επεσήμανε πως θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην παραγωγή προϊόντων που είναι διεθνώς εμπορεύσιμα. Να γίνει εθνικός μας στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε αυτούς τους κλάδους, σε υπάρχουσες και νέες επιχειρήσεις. Η προσπάθειά μας θα επιτευχθεί όταν θα αρθούν τα δεκάδες γραφειοκρατικά εμπόδια, και θα δοθούν εγγυήσεις για εξαγωγές και κίνητρα για καινοτόμες επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα. Το "Ποτάμι" προτείνει να γίνει εθνικός στόχος η δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας σε αυτούς τους κλάδους (σε υφιστάμενες και σε νέες επιχειρήσεις) μέσα στην επόμενη πενταετία. Με την επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε η σημερινή περιοδεία στην ενδοχώρα του Νομού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News