default-image

Περιοδεία υποψηφίων του ΚΚΕ στο Τυμπάκι

Κρήτη
Περιοδεία υποψηφίων του ΚΚΕ στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Τυμπάκι και συγκεκριμένα στο Δημοπρατήριο, στη λαϊκή αγορά και στα μαγαζιά του Τυμπακίου περιόδευσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους υποψήφιους Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη και Μανώλη Καρκαβάτσο.

Στο Δημοπρατήριο αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες με τις τιμές πώλησης σε σχέση με το κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις που δε δίνονται για προϊόντα που πετιούνται και συνολικά το πώς οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Η ΚΑΠ, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση διακίνησης προϊόντων διέλυσε ολόκληρες καλλιέργειες, κατέστρεψε παραγωγικές δομές, επιδότησε το θάψιμο προϊόντων, το ξερίζωμα των αμπελιών, ενώ μόνοι κερδισμένοι είναι διαχρονικά οι μεγάλοι αγρότες που έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των μικρών, οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι που παίρνουν κοψοχρονιά τα προϊόντα και οι εφοπλιστές με το υψηλό κόστος μεταφοράς.

Επίσης τονίστηκε από τους υποψήφιους πως: «Ο λαός δεν έχει να περιμένει από όσους αποδέχονται τον μονόδρομο της ΕΕ, τη λογική της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Γι' αυτό χρειάζεται να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ στις εκλογές ώστε την επόμενη να υπάρχει δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού. Αποδέσμευση από την ΕΕ που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις παραγωγικές δυνατότητες χωρίς περιορισμούς. Με μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας. Με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας ώστε να καλύπτονται με επάρκεια και φθηνά, οι διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, με στήριξη των αγροτών από την κρατική βιομηχανία για φθηνά μέσα και εφόδια. Με τον παραγωγικό συνεταιρισμό δίπλα στη συγκεντρωμένη κρατική αγροτική εκμετάλλευση που θα εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News