default-image

Και στην Κρήτη το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Κρήτη
Και στην Κρήτη το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Ηράκλειο, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο και Χανιά), τελώντας υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την καθοδήγηση των αρμόδιων σχολικών συμβούλων Πληροφορικής. Μόνο για το σχολικό έτος 2013-2014, συμμετείχαν 5.792 μαθητές και 649 εκπαιδευτικοί από 330 σχολεία και παρουσίασαν 609 έργα!

Για το σχολικό έτος 2014-2015 το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά, ενώ την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 12:30 μ.μ. θα υπάρξει διασύνδεση όλων των πόλεων μεταξύ τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα "Ερευνητικές Εργασίες (Project)" των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, και στο μάθημα "Ειδική Θεματική Δραστηριότητα" (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Γι' αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Μπορεί να λάβει μέρος κάθε σχολείο από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την περιοχή όπου βρίσκεται, με την επισήμανση ότι η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (191380/Δ2/25-11-2014) με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ), και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε).

Η Οργανωτική Επιτροπή τονίζει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο, να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες».

Την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:

Γεώργιος Πανσεληνάς, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

Παύλος Γκάσταρης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Γώγουλος, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης

Τιμολέων Θεοφανέλλης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου

Τσαμπίκα Καράκιζα, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Νοτίου Αιγαίου

Δημήτριος Κολοκοτρώνης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Ν. Λάρισας και Καρδίτσας

Ιωάννα Μπέλλου, σχολική σύμβουλος Πληροφορικής Π.Ε. Ιωαννίνων και Π.Ε. Άρτας

Θεόδωρος Μπίρμπας, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας και Π.Ε. Ηλείας

Θεοδώρα Ναλμπάντη, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Θράκης

Σπύρος Παπαδάκης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

Γεράσιμος Πολυμέρης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Γεωργία Σπάλα, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Π.Ε. Μεσσηνίας και Π.Ε. Λακωνίας

Χαράλαμπος Σταχτέας, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News