Ελλάδα

Εγκώμια ΣΥΡΙΖΑ για Αβραμόπουλο

Η δήλωση του Έλληνα επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την "ευελιξία" του Συμφώνου Σταθερότητας και οι συνακόλουθες θετικές αναφορές της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του, οδηγούν σε νέα "σενάρια".

Τα εγκώμια από την πλευρά της Κουμουνδούρου οδήγησαν κάποιες πλευρές να ξεκινήσουν ξανά τη φημολογία που είχε ξεκινήσει πριν από τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόωρες εκλογές να προτείνει για αντικαταστάτη του Κάρολου Παπούλια τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υπέρ του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζοντας την παρέμβαση του «γαλάζιου» στελέχους για την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του Νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό».

«Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία», κατέληξε η ανακοίνωση.

Το όνομα του Αβραμόπουλου ήταν από την αρχή στο τραπέζι των υποψήφιων Προέδρων

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε ακουστεί πως ήταν στο τραπέζι των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας πριν από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προτείνει τον Σταύρο Δήμα.

Μάλιστα, μέσα στον Νοέμβρίο οι φήμες είχαν φουντώσει και ήθελαν και το ΠΑΣΟΚ  να συναινεί στην υποψηφιότητα του Έλληνα επιτρόπου. Μόλις διέρρευσε η φήμη-πληροφορία, πολλοί μιλούσαν για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δη από τους προερχόμενους από την Κεντροδεξιά ανεξάρτητους βουλευτές και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν επιθυμούσαν εκλογές, αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ και τους προερχόμενους από αυτήν ανεξάρτητους.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, μάλιστα, ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Αβραμόπουλου -μετά όμως από τις εθνικές εκλογές- είχε συζητηθεί και στην Κουμουνδούρου.

Τι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ο Αβραμόπουλος πάει για Πρόεδρος

Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του Νότου, πρόκάλεσε νέους ψίθυρους στην Κουμουνδούρου που θέλουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έλυνε τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα έδινε τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει συναίνεση στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα προκαλούσε και ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Με αυτήν την κίνηση ο κ. Τσίπρας θα κέρδιζε και ένα ακόμα χαρτί, αφού με την επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου από τις Βρυξέλλες και την παραίτησή του θα έμενε ελεύθερο το πεδίο στην Ευρώπη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετούσε επίτροπο της δικής της επιλογής και όχι αυτή των Σαμαρά - Βενιζέλου.

Σχόλια