Ελλάδα

Γ. Παπανδρέου: "Κανένα κόμμα δεν κυβερνά μόνο του"

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, γιατί το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στη Θεσσαλονίκη. «Μόνο η παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο, με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως η χώρα «χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα».

«Το ΚΙΔΗΣΟ, δε θα γίνει πατερίτσα κανενός», επανέλαβε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας «είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές! Και αυτό είναι εγγύηση για όποια κυβερνητική ή άλλη συνεργασία σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της, αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν».

Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας πως την ώρα που «απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το πρόγραμμα σκηνοθέτησαν τη φυγή τους και πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο». Από τα «πυρά του» δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, τώρα, να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές. Αντίθετα μιλά για ένα μεγαλύτερο κράτος, εκφράζει έναν συγκεντρωτικό κρατισμό, δηλαδή απλώς θα εκφράσει μια πελατειακή διαπλοκή με άλλα πρόσωπα. Και έτσι θα βαθαίνει τα αίτια της κρίσης αντί να τα χτυπάει» είπε.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε μια μεγάλη συμφωνία με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και τόνισε πως υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις από επιφανείς αναλυτές για πανευρωπαϊκές λύσεις για συντονισμένη μείωση και αμοιβαιοποίηση χρέους. Πρότεινε δε και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα του χρέους.

Σχόλια