Ελλάδα

Μακρά και θερμή συνομιλία Φερχόφστατ-Θεοδωράκη για τις εκλογές

Σταύρος Θεοδωράκης και Γκι Φερχόφστατ είχαν σήμερα το πρωί μια μακρά και θερμή συνομιλία για τις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στην Ευρώπη.

Οι δύο άνδρες, γνωστοί άλλωστε από παλαιότερες συναντήσεις τους, συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και να δυναμώσει η συζήτηση για την ανάπτυξη των χωρών του Νότου.


Ο Γκι Φερχόφστατ, υπερασπιστής σε πολλές χρονικές στιγμές των ελληνικών θέσεων, τόνισε στον επικεφαλής του "Ποταμιού" ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει χωρίς άλλη καθυστέρηση το μέγα πρόβλημα της ανεργίας των νέων που μαστίζει τον Νότο και βέβαια την Ελλάδα.

Εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα επικρατήσουν στην Ελλάδα λαϊκίστικες ή αντιευρωπαϊκές απόψεις είτε από αριστερά είτε από δεξιά και μετέφερε στον Σταύρο Θεοδωράκη τα συγχαρητήριά του που το "Ποτάμι" εξελίσσεται σε ένα Κίνημα με στέρεες απόψεις και προοδευτικές λύσεις. «Όλοι οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην Ευρώπη προσβλέπουν σε ένα ισχυρό "Ποτάμι" που θα δυναμώσει τις σχέσεις των ελλήνων με τους λαούς της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε τον Γκι Φερχόφστατ για τη στήριξη του και του εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα προωθήσει αλλαγές προς όφελος των πολλών. «Ήδη στο Ποτάμι συγκεντρώνονται οι δυνάμεις της λογικής και των μεταρρυθμίσεων, προοδευτικοί φιλελεύθεροι, αριστεροί μεταρρυθμιστές, σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Φερχόφστατ και Θεοδωράκης έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές μιας και ο όπως είπε ο πρόεδρος των φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «με το ισχυρό Ποτάμι πρέπει να σχεδιάσουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη και η Ελλάδα και η Ευρώπη».

Σχόλια