default-image

"Η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της"

Ελλάδα
"Η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ελπίδα ότι δε θα απαιτηθούν δεύτερες εκλογές, αλλά και ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς δεν υπάρχει βεβαιότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης στο Ρωσικό πρακτορείο, ΡΙΑ-Νόβοστι, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ως προς την εξόφληση των χρεών».

Ο ίδιος είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες για μονόπλευρη διαγραφή χρέους. «Απαιτούνται νέες συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, το οποίο ξεπερνά τα 320 δισ. ευρώ, ώστε να αναδιαρθρωθεί και να μπορούμε, ως χώρα, να το εξυπηρετήσουμε. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη», δήλωσε «πεπεισμένος» ο κ. Κουβέλης, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του πρακτορείου στην Αθήνα Γκενάντι Μέλνικ.

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης εξέφρασε στο ρωσικό πρακτορείο την ελπίδα ότι δε θα απαιτηθούν δεύτερες εκλογές, αλλά και ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς δεν υπάρχει βεβαιότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Νέες εκλογές «δε θα είναι ωφέλιμες για τη χώρα, η οποία πρέπει γρήγορα να λύσει τα προβλήματα των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων και της οικονομικής κατάστασης», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση. Το αντίθετο, βάσει των σημερινών δεδομένων, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, θα απαιτηθεί συμμαχικό σχήμα κι αυτό είναι απαραίτητο και για την Ελλάδα, διότι κανένα κόμμα και εννοώ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνο του τα προβλήματα, που έχει η χώρα. Γι' αυτό και υποστηρίζω την κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά με προοδευτικό περιεχόμενο», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Ακόμη ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. και μια ευρωπαϊκή χώρα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και με τη Ρωσία και με άλλες χώρες».

Εξέφρασε δε την αντίθεσή του στην επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. προς τη Ρωσία, ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη η Μόσχα να επιδιώξει πιο ισορροπημένες σχέσεις με την Ευρώπη.

«Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές δεν αναζήτησαν το κοινό πεδίο συνεργασίας», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News