default-image

Γ. Ματαλλιωτάκης: "Ο δρόμος της Μεσαράς πρέπει να παραδοθεί ασφαλής"

Κρήτη
Γ. Ματαλλιωτάκης: "Ο δρόμος της Μεσαράς πρέπει να παραδοθεί ασφαλής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aποφασισμένος να φέρει ξανά το θέμα του δρόμου της Μεσαράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, αφού όπως επεσήμανε μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση διαπιστώνει ότι από την πλευρά της Περιφέρειας δεν υπάρχει ετοιμότητα για την ουσιαστική διαχείριση ενός από τα μεγαλύτερα έργα της Κρήτης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση δόθηκε στον κ. Ματαλλιωτάκη απάντηση στην ερώτηση που υπέβαλλε ως Περιφερειακός Σύμβουλος και περιλάμβανε δέκα ερωτήματα σχετικά με την πορεία του έργου ως την ολοκλήρωση του και την απόδοση τους στους κατοίκους της Μεσαράς που περιμένουν δεκαετίες ολόκληρες για τη δημιουργία του ασφαλούς άξονα που θα ενώσει την περιοχή τους με το βόρειο τμήμα του νησιού.

Απόντος του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη εξαιτίας των σοβαρότατων προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κρήτη στον κ. Ματαλλιωτάκη απάντησε ο γενικός διευθυντής αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών της Περιφέρειας κ.Γιώργος Παπαδάκης. Μάλιστα σε γραπτή απάντηση που δόθηκε μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι ο βασικός άξονας έχει δρομολογηθεί όπως και οι κόμβοι σε κάθε οικισμό ενώ με έμφαση τονίστηκε ότι το έργο δεν είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας αλλά του Οργανισμού Κρήτης.

Ο κ.Ματαλλιωτάκης ζήτησε να ακολουθήσει διάλογος για το θέμα κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπει ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την απάντηση των ερωτήσεων.  Ωστόσο δήλωσε ότι διαπιστώνει έλλειψη ετοιμότητας από την πλευρά  της Περιφέρειας αναφερόμενος για παράδειγμα στην περίπτωση των παρακάμψεων των Μοιρών και του Τυμπακίου όπου όπως δηλώθηκε υπάρχουν μελέτες κι έχουν γίνει απαλλοτριώσεις που όμως δεν έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις στους δικαιούχους, και τόνισε ότι όταν θα ολοκληρωθεί ο δρόμος θα είναι αργά πλέον για την αναζήτηση κονδυλίων και θα μπλοκαριστούν εκ των πραγμάτων οι παρακάμψεις.

Όσον αφορά τις συνδέσεις των οικισμών τόσο του Δήμου Γόρτυνας όσο και του Δήμου Φαιστού με το νέο άξονα, στον κ. Ματαλλιωτάκη δόθηκε η απάντηση ότι «η σύνδεση θα γίνεται μέσω ασφαλών κόμβων μέσω του υπάρχοντος επαρχιακού δικτύου το οποίο και θα βελτιωθεί όπου απαιτηθεί». Ωστόσο ο κ.Ματαλλιωτάκης τόνισε: «μιλάμε για πολλά χωριά της Μεσαράς όπου ο δρόμος αυτός αποτελεί έργο πνοής. Δε θα πρέπει να υπάρξει από τώρα πρόνοια, να γίνουν μελέτες και να εξασφαλιστούν κονδύλια για τα τμήματα του επαρχιακού δικτύου που θα συνδέσουν τα χωριά με τον κεντρικό άξονα, αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα χωριά βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον υπό κατασκευή δρόμο; Κινδυνεύουμε να έχουμε το δρόμο και να μην μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι των χωριών αν δε φροντίσουμε έγκαιρα».

Ο κ.Ματαλλιωτάκης δήλωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα ως Περιφερειακός Σύμβουλος ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να τοποθετηθεί και θα ζητήσει να οριστεί υπεύθυνος για το έργο από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία όλων των παρατάξεων για να υλοποιηθεί ένα έργο αυτού του βεληνεκούς και να αποδοθεί άρτιο, ολοκληρωμένο και ασφαλές στους κατοίκους της Μεσαράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News