default-image

Σε Βιάννο, Χόνδρο και Έμπαρο ο Μ. Σενετάκης

Κρήτη
Σε Βιάννο, Χόνδρο και Έμπαρο ο Μ. Σενετάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών για τη δυσμενή συγκυρία και τις προοπτικές πραγματικής εξόδου από την κρίση, μοιράστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την περιοδεία του σε Βιάννο, Χόνδρο και Έμπαρο.

Στη Βιάννο οι πολίτες επεσήμαναν στον κ. Σενετάκη την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες βελτιώσεις προς όφελος των νέων αγροτών και επανεκκίνησης της οικοδομής στην Περιφέρεια. Ο κ. Σενετάκης απάντησε ότι θεωρεί επιτακτική την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα και το θέμα νέων θέσεων εργασίας στις περιφερειακές περιοχές του νομού.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά στον κλάδο της οικοδομής, ο κ. Σενετάκης ανέφερε ότι είναι περισσότερο ρεαλιστικό η οικοδομική δραστηριότητα να αναζωογονηθεί μέσω κυρίως του Τουριστικού τομέα, καθώς οποιαδήποτε άλλη υπόσχεση - πρόταση, που εύκολα δίνουν ορισμένοι, ενδέχεται στην πορεία να αποδειχτεί κενή περιεχομένου.

Στη συνέχεια ο κ. Μάξιμος Σενετάκης επισκέφτηκε ελαιουργείο της περιοχής όπου παραδέχτηκε πως το οικογενειακό κλίμα, η αίσθηση ευθύνης και η πίστη στις δυνατότητες της κρητικής γης, είναι το αντίδοτο για την έξοδο από την κρίση.

Η τελευταία στάση του Μάξιμου Σενετάκη έγινε στην Έμπαρο. Συνομίλησε με κατοίκους σε πολύ καλό κλίμα και τους άκουσε να εστιάζουν στα σφάλματα του παρελθόντος αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αποκλειστεί και ο παραμικρός θύλακας φανατισμού από όπου και αν προέρχεται.

Ο κ. Σενετάκης, ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο διαλόγου που συνάντησε, τόνισε πως όταν ακούγονται απόψεις με επιχειρήματα ενισχύεται η δημοκρατία. Από την άλλη, όμως, τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σφάλματα και παραλείψεις του παρελθόντος, που δυστυχώς παρότι βοήθησαν στην κατανάλωση, κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News