default-image

Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφτηκαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Ελλάδα
Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφτηκαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων περιόδευσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αλέκος Μαρινάκης και Μπάμπης Λουτσέτης. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τη μισθολογική εξαθλίωση που αντιμετωπίζουν, όπου από το 2010 έως σήμερα έχουν απολέσει το 30% των αποδοχών τους.

Όπως ανέφερε ο Αλέκος Μαρινάκης: «Σε σχέση με το 2009 έως σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν χάσει 1,05 δισ. ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο από τη μία "εξοικονομούνται" κρατικές δαπάνες που θα διατεθούν για την ποικιλόμορφη ενίσχυση των μονοπωλίων και την απρόσκοπτη συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης (φοροελαφρύνσεις, φοροαπαλλαγές, απευθείας χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων). Από την άλλη, επιτυγχάνεται ο κυβερνητικός και ευρωενωσιακός στόχος για «μείωση και συγκράτηση του εργατικού κόστους» σε εκείνα τα όρια και επίπεδα που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, την αύξηση της κερδοφορίας των ομίλων. Αυτό σημαίνει καθήλωση των μισθών και τεράστιες ελλείψεις των κρατικών μονάδων υγείας».

Ο Μπάμπης Λουτσέτης κάλεσε τους εργαζόμενους σε νοσοκομείο και τον λαό να κάνουν δική τους υπόθεση την κατάσταση στην υγεία. «Με βάση την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2015 τα νοσοκομεία οδηγούνται σε στραγγαλισμό, ο λαός στην ώρα της ανάγκης θα βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Αυτό επιτάσσει η ανάγκη για "ανάπτυξη" που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιτάσσει η λεγόμενη ειρηνική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και η «υγιής επιχειρηματικότητα», που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και που είναι «βούτυρο στο ψωμί» των επιχειρηματικών κερδών σε βάρος των εργαζομένων.

Εμπόδιο πρέπει να σταθούν οι εργαζόμενοι στην υγεία, όλος ο λαός μας με την πάλη του. Σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Το ΚΚΕ και την επόμενη τον εκλογών θα είναι δίπλα τους, σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα. Την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για το λαό, για τους αγώνες που θα φέρουν τον λαό στην εξουσία, τον λαό κυβερνήτη αυτού του τόπου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News