default-image

Μηνύσεις κατά υπουργών από ΟΛΜΕ και καθηγητές σε διαθεσιμότητα

Ελλάδα
Μηνύσεις κατά υπουργών από ΟΛΜΕ και καθηγητές σε διαθεσιμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνύσεις κατά των υπουργών Παιδείας Α. Λοβέρδου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη κατέθεσε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22/3/2014, χωρίς, ωστόσο, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό, είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).

Παρά τις διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22/3/2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία. Με την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μισθοδοσία και το σχεδιασμό μας να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (δηλ. το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014).

Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο!

Παράλληλα, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1.799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλαδή περίπου 300 εκπαιδευτικοί, κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δε γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News