Ελλάδα

Παρεμβάσεις υποψηφίων στα χωριά του πρώην δήμου Μουσούρων

Στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μουσούρων περιόδευσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αλέκος Μαρινάκης και Νίκος Βουρλάκης και η Αλέκα Κουμάκη δημοτική σύμβουλος Δήμου Πλατανιά με την Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφια βουλευτής.

Στην περιοδεία τους αναφέρθηκαν στις συνέπειες της ΚΑΠ στον αγροτικό τομέα που κάθε χρόνο συρρικνώνουν όλο και περισσότερο το εισόδημα των αγροτών, καθώς και στις πρόσφατες καταστροφές που έγιναν στα εσπεριδοειδή στην περιοχή του Φουρνέ και στις ελαιοκαλλιέργειες σε Μεσκλά-Ζούρβα, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση καταγραφή των καταστροφών και αποζημίωση των αγροτών για τα προϊόντα και τα δέντρα που καταστράφηκαν.

Παράλληλα κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής, αγρότες και κτηνοτρόφους να μην πιστέψουν στα ψέματα, τις ανέξοδες υποσχέσεις και την κινδυνολογία που δεν μπορούν να κρύψουν τη δραματική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας της ΕΕ, της ΚΑΠ και της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε παλιούς και νέους "σωτήρες", σε  εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις,  αφού με  όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές η ΚΑΠ θα μειώσει τις ενισχύσεις κατά 45%, οι αγρότες θα πληρώσουν βαρύτατο φόρο 13%, το κόστος παραγωγής θα αυξάνει, τα έργα υποδομής δεν θα γίνουν, τα κάθε είδους χαράτσια θα διατηρηθούν και θα αυξάνουν, θα συνεχίσει η αγωνία του τι να καλλιεργήσουν κάθε χρονιά για να έχουν εισόδημα επιβίωσης.

Υπάρχει πλούσια πείρα που αποδεικνύει ότι οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων μπλόκων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Στο πλευρό τους ήταν το ΚΚΕ και θα είναι και αύριο. Με δυνατό ΚΚΕ, την επόμενη μέρα των εκλογών, ο λαός θα βρεθεί με έναν ισχυρό σύμμαχο στη πάλη του, στους αγώνες του, στην οργάνωση του κινήματος.  Αγώνες που πρέπει να δυναμώσουν καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει το δρόμο για την δική του εξουσία και διακυβέρνηση.

Σχόλια