default-image

Αντ. Σαμαράς: "Φάρος ελευθερίας η πορεία κατά της τρομοκρατίας"

Ελλάδα
Αντ. Σαμαράς: "Φάρος ελευθερίας η πορεία κατά της τρομοκρατίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμμετοχή στη μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας, έπειτα από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που συγκλόνισαν τη Γαλλία με 17 νεκρούς, στη Γαλλία ξεπερνά τις προσδοκίες καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Οι διαδηλωτές κρατώντας στα χέρια γαλλικές σημαίες αλλά και πανό με το σύνθημα «είμαι κι εγώ Σαρλί», είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στο κέντρο του Παρισιού, πριν από την έναρξη της πορείας που θα γραφτεί στην ιστορία.

«Φάρο της ελευθέριας για ολόκληρο τον κόσμο» χαρακτήρισε την μεγαλειώδη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε το "παρών" ανάμεσα σε τουλάχιστον 50 ηγέτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. «Η Γαλλία υπήρξε ένας φάρος ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της. Είμαστε ενωμένοι μαζί με τους Γάλλους, σκεφτόμαστε το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την ελευθερία, τα ιδεώδη της δημοκρατίας. Επιπλέον είμαστε μαζί σας σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών. Αυτό επιδιώκουμε, για αυτό ήμασταν όλοι εδώ σήμερα. Αυτό που ζήσαμε ήταν καταπληκτικό». Στο ερώτημα εάν η σημερινή ημέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη και τον κόσμο απάντησε: «Το ελπίζω πραγματικά και πιστεύω ότι θα είναι».

«Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης που συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων προτού μεταβούν στη δημοκρατική πορεία εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε το περιβάλλον του.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δύο μεγάλες πλατείες, της Δημοκρατίας και του Έθνους, στο ανατολικό Παρίσι, που απέχουν μεταξύ τους τρία χιλιόμετρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News