Ελλάδα

ΕΠΑΜ: "Το Παρίσι υπό καθεστώς στρατιωτικής κατοχής!"

«Οι θιασώτες της "στρατηγικής" των τεχνητών διαχωρισμών έδωσαν τα... ρέστα τους τις τελευταίες μέρες στο Παρίσι! Τουλάχιστον δεκαεπτά ανθρώπινες ζωές ήταν αυτή τη φορά το τίμημα της επιλογής του πολιτικού συστήματος, να...  τροποποιήσει την "ατζέντα" της κοινωνικής αντίδρασης», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι.

«Προκαλώντας πλειάδα αναπάντητων ερωτημάτων,  εκμεταλλεύτηκε το αποτρόπαιο γεγονός, επιβάλλοντας στη γαλλική πρωτεύουσα καθεστώς στρατιωτικής κατοχής, «για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και του πλουραλισμού», όπως δήλωσε σ' ένα κρεσέντο υποκρισίας ο Φ. Ολάντ», συνεχίζει το ΕΠΑΜ. «Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας "Vigipirate", και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο που σημαίνει "συναγερμός για επίθεση" στο Παρίσι».

Εκτιμά ότι «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το πολιτικό σύστημα "τρέμει" μπροστά στο ενδεχόμενο ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού των Γάλλων, που θα απαιτήσουν την ανατροπή των δεσμεύσεων που έχει επιβάλει η - υποταγμένη στη Γερμανία - οικονομική ολιγαρχία της Ε.Ε. Και θα διεκδικήσουν τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά τους. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την ιστορία και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει κατά το παρελθόν ο γαλλικός λαός! Με την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» σχεδίου -επί της ουσίας- το καθεστώς παρατάσσεται εκ των προτέρων απέναντι σ' αυτόν τον λαό!».   

Και καταλήγει «πρόκειται για ένα σενάριο που θα μπορούσε να βρει μιμητές σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Και ο μόνος τρόπος να αποτραπεί είναι η λαϊκή ενότητα και η οργάνωση!».  

Σχόλια