Ελλάδα

Βενιζέλος: δεν είμαστε ίδιοι με τη Νέα Δημοκρατία

Συνέχισε την προσπάθεια διαφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι το κρίσιμο ποσοστό στις εκλογές είναι αυτό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη , ενώ υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει «το νέο Κούγκι και να καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο της όλοι οι Ευρωπαίοι».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που στήριξε την κυβέρνηση, πρόσθεσε «Εμείς σηκώσαμε το βάρος μόνοι όταν η ΝΔ υποσχόταν έναν δικό της παράδεισο», ενώ αναρωτήθηκε «αν θα υπήρχαν οι 100 δόσεις χωρίς το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στην προσχώρηση της Αντζελας Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως «υπάρχουν όρια δεοντολογίας. Σεβασμός ή μη σεβασμός στους όρους συνεργασίας», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν ανεβάζουμε τους τόνους μόνο με τη ΝΔ, αλλά με όλους. Δεν έχουμε συγγένειες με τη ΝΔ, επειδή κυβερνήσαμε μαζί με τη ΝΔ».

«Υπάρχουν πολλές νέες ΔΗΜΑΡ»

Μιλώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «είχε και τον Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση» αλλά και «υπάρχουν πολλές νέες ΔΗΜΑΡ», ενώ έριξε τα βέλη του και στο Ποτάμι, χαρακτηρίζοντάς το ετερόκλητο σχήμα «με πάρα πολλούς νεοφιλελεύθερους, εμβληματικά στελέχη της αριστεράς και απολίτικους».

«Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει αλλά το προς τα πού θα πάει χώρα τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το ερώτημα είναι αν η χώρα θα κάνει ένα βήμα προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο ή θα κάνει πολλά βήματα πίσω και θα χαθούν όσα κερδίσαμε με τις θυσίες του λαού.

Σχόλια