Ελλάδα

Η ΤτΕ απαντά στις κινδυνολογίες για τις τράπεζες

Απάντηση στις κινδυνολογίες που φέρνουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα... ένα βήμα από την κατάρρευση, δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Καθησυχαστική ανακοίνωση για το τραπεζικό σύστημα με αφορμή δημοσιεύματα για μεγάλη εκροή καταθέσεων, εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Διαψεύδει επίσης ρεπορτάζ εφημερίδων που αναφέρουν ότι οι αντοχές των ελληνικών τραπεζών είναι μέχρι τις εκλογές. Τα δημοσιεύματα έλεγαν ότι η ΕΚΤ δεν θα παρέχει άλλες διευκολύνσεις στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας μετά τις εκλογές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις».

Σχόλια