Ελλάδα

Τσίπρας από Αργολίδα: "Θα απελευθερώσουμε τον αγρότη από τους φόρους"

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από την Αργολίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, όπου πραγματοποιεί περιοδεία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «οι φοβέρες του κ. Σαμαρά δεν πιάνουν, γιατί ο λαός γνωρίζει πως αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων η Ελλάδα θα γίνει χώρα-αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες και χωρίς μέλλον».

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το argonafplia.gr, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να δείξει το δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης, υποστηρίζοντας πως χρειάζονται τομές με το παρελθόν και με όσα μας οδήγησαν στο 2009.

Δείτε το βίντεο του VD Media Web Tv:

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του και «από τις 26 Ιανουαρίου θα είμαστε μια χώρα και με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

«Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο»

«Θα ξαναστήσουμε σε υγιή βάση το συνεταιριστικό κίνημα και θα απελευθερώσουμε τον αγρότη και τον παραγωγό από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παραμονή του στην Αργολίδα.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο ώστε να βγούμε από την κρίση, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.

Δεσμεύτηκε απέναντι στους αγρότες ότι «η κυβέρνηση ανόρθωσης και ανασυγκρότησης», που θα δημιουργήσει, θα στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή με μείωση του κόστους παραγωγής.

Τόνισε δε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί φορολογεί το μέσο παραγωγής του αγρότη, θα ορίσει αφορολόγητο στους αγρότες τα 12.000 ευρώ και θα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια, ώστε να πάψουν, όπως είπε, οι αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως καμιά επιδότηση δε θα κοπεί για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι και θα στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Ναύπλιο.

Σχόλια