Ελλάδα

Επίθεση Ν.Δ. σε ΣΥΡΙΖΑ για υβριστικούς χαρακτηρισμούς Κ. Αρβανίτη

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη - διευθυντή του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο" - κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη επισημαίνει ότι «οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του πρωθυπουργού δε μας εξέπληξαν. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο. Το ερώτημα είναι, πλέον, αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη».

Μάλιστα η Ν.Δ. ζητά την άμεση απομάκρυνσή του δημοσιογράφου από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου «που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως επισημαίνει, αναφέροντας ότι αυτή είναι «αυτονόητη για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του».

«Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν, εδώ και τώρα, την υβριστική συμπεριφορά του», καταλήγει η κ. Σπυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρβανίτης είπε χαρακτηριστικά πως «είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι...».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το lamiareport.gr:

Τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς διατύπωσε ο δημοσιογράφος στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης στη Λαμία για τα μέσα ενημέρωσης, με θέμα "Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ", αναφερόμενος στα δημοσιεύματα μερίδας των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία καυτηρίαζαν τη στάση και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το αιματοκύλισμα στο σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι.

Σχόλια