Ελλάδα

Σκληρή κριτική Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση σε ομιλία του στην Τρίπολη ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας πως το κόμμα του είναι ένα κίνημα πρωταγωνιστικό, προοδευτικό και όχι πατερίτσα της δεξιάς, ούτε ουραγός μιας αριστερής συντήρησης.  

«Κάνουμε και από την Τρίπολη μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε πως «το Κίνημα είναι δύναμη προόδου, αξιών, δημοκρατίας, σοσιαλισμού».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ότι «οι πολίτες σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος με θυσίες για να μην βουλιάξει η χώρα και ενώ περίμεναν να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Στήριξης στο τέλος του Δεκεμβρίου το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί δίμηνη παράταση μετά το τέλος της οποίας η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στον αέρα», όπως είπε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο και για τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μας λένε ότι αυτοί μόνο μπορούν και θα χορέψουν τις αγορές στον ρυθμό τους. Πρώτος εγώ ως πρωθυπουργός άσκησα σκληρή κριτική στις αγορές. Το 2010 μπορούσα με μία απόφαση να δημιουργήσω τεράστια προβλήματα στις αγορές και στη διεθνή οικονομία. Όμως, το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα θα ήταν η ίδια η Ελλάδα. Η ελληνική οικογένεια. Οι έξω θα ζούσαν αναταραχή, εμείς θα ζούσαμε εθνική τραγωδία».

Σχόλια