Ελλάδα

Τοποθετήσεις Βενιζέλου για Παπανδρέου, Γκερέκου, Σαχινίδη

«Εμείς ασχολούμαστε με τα μεγάλα θέματα του τόπου και με τη δυναμική της παράταξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στη Λάρισα, χαρακτηρίζοντας προσωπικό και ατομικό σχήμα, το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου,

«Υπάρχουν πρωτοβουλίες για να συγκροτηθεί ένα σχήμα το οποίο είναι προσωπικό, ατομικό, μας θλίβουν αλλά δεν ασχολούμαστε με αυτά, τα οποία τροφοδοτούν την εσωστρέφεια και βλάπτουν την προσπάθειά μας που είναι παραταξιακή και κυρίως εθνική. Εμείς ασχολούμαστε με τα μεγάλα θέματα του τόπου και με τη δυναμική της Παράταξης», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην προσχώρηση της Άντζελας Γκερέκου στη ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη χαρακτήρισε «ακραία εξέλιξη», επισήμανε ότι δεν αποτελεί απώλεια για το ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι το θέμα είναι ηθικό. Επίσης, έκανε λόγο για φαινόμενα «πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής παρακμής και τυχοδιωκτισμού».

Ερωτηθείς να σχολιάσει την επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, να κατέλθει υποψήφιος με το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος είπε ότι την απόφασή του θα την κρίνει ο λαός της Λάρισας και συμπλήρωσε: «Εγώ μπορώ να σας πω ότι τον κ. Σαχινίδη τον βρήκα στο στενό επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών ως στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου και βεβαίως του κ. Παπανδρέου, όχι απλώς τον κράτησα, αλλά και τον αναβάθμισα, τον πρότεινα να καταλάβει την υψίστη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια του εμπιστεύτηκα τα καθήκοντα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας. Εδώ είστε εσείς οι πολίτες, οι εκλογείς να τα αξιολογήσετε όλα αυτά».

Όσον αφορά στην κατάταξη των κομμμάτων ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αυτό θα το κρίνει ελληνικός λαός στις εκλογές.

«Το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Δεν έχει κριθεί το ζήτημα αυτό. Έτσι δεν είναι; Έχει ένα ενδιαφέρον το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί αυτό συνδέεται με το μπόνους των 50 εδρών, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και πώς μπορούν να διαμορφωθούν συνεργασίες», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, υπογράμμισε ότι η κοινωνία δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός και εκτίμησε πως αυτό που επιθυμει είναι συνεργασίες. Διερωτήθηκε δε τι θα συμβεί στη χώρα αν δεν υπάρχει ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και βρεθούν να συγκυβερνούν, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμα, ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου είναι τελικά μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν έχει κριθεί ακόμα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που τελικά δεν έχει τον ρόλο του εγγυητή το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Για εμένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προσωπικά, επιτελώ καθήκον, εκπληρώνω μια υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Παράταξη».

Σημείωσε ότι μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας, για να διευκρινίσει: «Εμείς που είμαστε ΠΑΣΟΚ δηλαδή η Δημοκρατική Παράταξη εντός και εκτός παραβάν όπως ξέρετε, δηλαδή αυτοί που πραγματικά πίστευαν και πιστεύουν την Παράταξη την ψήφισαν το 2012, την ψήφισαν στις ευρωεκλογές, θα την ψηφίσουν και τώρα και θα αποδειχθούν περισσότεροι από όσοι νομίζουν κάποιοι» .

Σχόλια