Ελλάδα

Στην Τήνο το αρματαγωγό "ΣΑΜΟΣ" για να συνδράμει τους κατοίκους

Απέπλευσε στις 4.20 μ.μ. σήμερα το αρματαγωγό "ΣΑΜΟΣ" για την Τήνο προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που χρήζουν βοήθειας εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης που έχει παρουσιασθεί στο νησί, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ ελικόπτερο NH-90 του Στρατού Ξηράς μετέφερε στην Άνδρο τεχνικούς της ΔΕΗ για τον έλεγχο του δικτύου ηλεκτροδότησης, ύστερα από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και σχετική εισήγηση του Αρχηγών ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού με τον κ. Δένδια ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα προβλήματα που προκαλεί στους κατοίκους του νησιού η διακοπή ηλεκτροδότησης επί τριήμερο.

Για το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την επίλυση των προβλημάτων επικοινώνησε επίσης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Κυκλάδων της απερχόμενης Βουλής Γιάννης Βρούτσης.

Σχόλια