Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: "Καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα"

«Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη», είπε ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της Κυβέρνησης που οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, τη χώρα στην ανάκαμψη.

Στη δέσμευση ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα, αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, προέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στο Κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου. Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη νίκη του κόμματός του, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να χαλάσει την συμφωνία με τους εταίρους και την έξοδο από το μνημόνιο».

«Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της Κυβέρνησης που οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, τη χώρα στην ανάκαμψη.

«Ακριβώς επειδή βάλαμε τέλος στα ελλείμματα και νοικοκυρέψαμε το κράτος μπορούμε και κάνουμε αυξήσεις και φορολογικές μειώσεις και ανακουφίζουμε τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε περισσότερα».

Σε αυτό ο Πρωθυπουργός προέβη στις εξής διαβεβαίωσεις: «Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι ότι το επίδομα σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά θα γίνουν γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα.

«Όταν το κράτος δίνει νοικοκυρεμένα αυτά που δίνει είναι για πάντα, όταν κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια τότε ή κοροϊδεύει ή θα τα πάρει στο πολλαπλάσιο. Εμείς πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο κούρεμα του χρέους με χαμηλά επιτόκια. Όταν μιλάω για φορολογικές μειώσεις το έχουμε υπολογίσει, θα μειώσουμε στο 15% από 25% το φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42% καθώς και τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ» είπε.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πλέον υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχειρηματικά σχέδια που περιμένουν να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε ότι «κανένας άξιος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί από την αξιολόγηση και το νοικοκύρεμα στο δημόσιο».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εφ' όλης της ύλης

Επίσης ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση Ντράγκι ότι η πρόσβαση στα κεφάλαια προϋποθέτει συμφωνία για το επόμενο πρόγραμμα.

«Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ενδεχόμενη σύγκρουση με τους εταίρους θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, θα χαθεί και το ΕΣΠΑ.

«Αν συγκρουστούμε κινδυνεύουμε να χάσουμε πάνω από 35 δισεκ. Δεν έχουν αφήσει κανέναν που να μην του έχουν πει ψέματα. Γι αυτό τους τρόμαξε η αλήθεια και η ευθύνη» είπε.

«Είμαστε όλοι "Σαρλί"»

Θέλουν ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, να διαλύσουν την αστυνομία και να την αφοπλίσουν. Θέλουν ανοιχτά σύνορα και ιθαγένεια. Η Ευρώπη μετά τα τελευταία επεισόδια αλλάζει την στάση της. Χθες έγινε αληθινό μακελειό στο Παρίσι και σήμερα στην Λυών. Είμαστε όλοι «Σαρλί» Κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται απέναντι στην τρομοκρατία και η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις σοβαρές χώρες. Εύχονται επίσης την διάλυση του ΝΑΤΟ για να μην μείνει κανένα στήριγμα στην Ελλάδα.

Για εμάς, είπε ο κ. Σαμαράς, «η Ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της ψυχής μας και θέλουμε στενή συνεργασία. Κάποιοι άλλοι θέλουν διαζύγιο. Δικαίωμα κάποιου να δηλώνει άθεος. Δικαίωμα όμως του χριστιανού να αγανακτεί με την υποκρισία».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε την κριτική του επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει συμφέροντα όσων δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει και εκείνων που την έφεραν στην κρίση.

«Είναι οι βολεμένοι και οι πρώην συνδικαλιστάδες τύπου Φωτόπουλου που έπνιγαν την οικονομική ζωή του τόπου και τις επιχειρήσεις. Είναι μαζί τους το λόμπι της δραχμής που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα θέλουν να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά. Αλλά δεν θα τους περάσει» είπε.

Τέλος ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του λαού θα τιμωρήσει την μειοψηφία των βουλευτών που έσυραν την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε κατέληξε λέγοντας: «Θέλω μία Ελλάδα στραμμένη σε στόχους μεγάλους, μία Ελλάδα ασφάλειας, όχι ξέφραγο αμπέλι, μία Ελλάδα παραγωγική όχι με πλαστή και ψεύτικη ευημερία».

Σχόλια