default-image

Ο Χρήστος Κατσιάνης στην υπόθεση Καρατζαφέρη

Ελλάδα
Ο Χρήστος Κατσιάνης στην υπόθεση Καρατζαφέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος Εφετών Χρήστος Κατσιάνης θα προχωρήσει στην, με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών, στη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Υπενθυμίζεται ότι, η δικογραφία σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη αφορά τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και της πλημμεληματικού βαθμού συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρεία, οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του προέδρου του ΛΑΟΣ ύστερα από παραγγελία της Βουλής.

Οι κατηγορίες σε βάρος του πολιτικού, αφορούν ποσό 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έλαβε σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της υπεράκτιας εταιρίας με την επωνυμία Catalina LTD, της οποίας εμφανίζεται ιδιοκτήτης μαζί με τον γιο του. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, τα χρήματα φαίνεται να έχουν εμβαστεί από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Τσάτσο, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο είχαν ρόλο μεσολαβητών στην προμήθεια του Δημοσίου τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου Super Puma στα τέλη του 2000, με κόστος περίπου 64 εκατομμύρια ευρώ.

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, «χρεώνεται» και η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας με την επωνυμία Homeric TCI.

Ο κ. Κατσιάνης ήταν πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News