default-image

Κάηκαν δύο ηλικιωμένες στη Λέσβο

Ελλάδα
Κάηκαν δύο ηλικιωμένες στη Λέσβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι μια ηλικιωμένη γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα στο φλεγόμενο σπίτι της. Η ηλικιωμένη ζούσε μόνη της στην περιοχή Παστερμά, στο χωριό Βασιλικά της κεντρικής Λέσβου.

Το σπίτι της 90χρονης κάηκε πιθανά από ανάφλεξη συσκευής θέρμανσης με υγραέριο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι, βρήκαν την άτυχη γυναίκα απανθρακωμένη.

Την Τρίτη, εν τω μεταξύ, πέθανε άλλη μία 75χρονη από το Κεράμι της Λέσβου, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλευόταν.

Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά στο σπίτι της, η οποία προκλήθηκε από μαγκάλι, που η ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, αφού όπως έγινε γνωστό, εδώ και ένα χρόνο της είχαν κόψει ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω χρέους.

Η ηλικιωμένη, τα τελευταία χρόνια ζούσε χωρίς τον άντρα της και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από χρόνια ασθένεια. Την φροντίδα της είχε αναλάβει ο γιος της που της πήγαινε φαγητό, ωστόσο η ίδια με τη σύνταξή της δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ούτε στα έξοδά για τις βασικές της ανάγκες και το σπίτι της ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχαν συσσωρευτεί απλήρωτοι λογαριασμοί.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News