Ελλάδα

Συνέλαβαν τον δολοφόνο του Μένη Κουμανταρέα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο δολοφόνος του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Πρόκειται για έναν νεαρό Ρουμάνο 25 ετών, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία ήταν στη λίστα των υπόπτων της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο 25χρονος Ρουμάνος Στεφάν Σ, συνελήφθη χθες στην πλατεία Βικτωρίας.

Αρχικά δεν έλεγε το παραμικρό στους αστυνομικούς, ωστοσο μετά την πολύωρη ανάκριση ομολόγησε πως ήταν αυτός που βρέθηκε στο σπίτι του Μένη Κουμανταρέα στην Κυψέλη και μετά από έντονη λογομαχία τον είχαν έσπρωξε τον 83χρονο συγγραφέα με αποτέλεσμα εκείνος να βρει τραγικό θάνατο.

Υπενθυμίζεται πως ο Μένης Κουμανταρέας είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, στον 4ο όροφο, επί της Ζακύνθου 3, στις 6 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ αναζητά και έναν ακόμα Ρουμάνο 29 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός του δράστη στη δολοφονία του συγγραφέα.

Η δολοφονία

Σοκ είχε προκαλέσει στο χώρο των γραμμάτων και όχι μόνο η είδηση της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα.  

Ο Μένης Κουμανταρέας, 83 ετών, βρέθηκε με μώλωπες στο πρόσωπο, στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, στον τέταρτο όροφο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην εξώπορτα, το σπίτι είναι αναστατωμένο και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το κίνητρο να ήταν η ληστεία. Τα αίτια θανάτου θα προσδιοριστούν τη Δευτέρα όταν και θα γίνει η νεκροτομή. Το διαμέρισμά του δείχνει πάντως επιλεκτικά ψαγμένο από τους δράστες και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο θάνατος επήλθε στις 01:00 τα ξημερώματα.

Οι αρχές είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε έναν άγνωστο με τον οποίο φέρεται να είχε σύντομη συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής ο συγγραφέας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Ο 83χρονος ήταν σε κατάστημα με φίλο του, στον οποίο ανέφερε ότι θα πάει στο σπίτι του για πέντε λεπτά, γιατί είχε μία δουλειά. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είχε συνάντηση με κάποιο πρόσωπο, το οποίο τον σκότωσε.

Σχόλια