default-image

Καταδικάζει η Ελλάδα την επίθεση στο πλοίο "Araevo"

Ελλάδα
Καταδικάζει η Ελλάδα την επίθεση στο πλοίο "Araevo"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πιο «έντονο τρόπο» καταδικάζει η Ελλάδα την «απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση» που δέχτηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο "Araevo", στις 4 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:30, ενώ ευρίσκετο αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από το λιμένα της Ντέρνα (ανατολική Λιβύη).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία National Oil Corporation (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα-Ντέρνα, χωρίς προβλήματα.

Η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε το θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του Έλληνα ναυτικού.

Η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές - παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί - προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Προς το σκοπό αυτό η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον ειδικό αντιπρόσωπο στη Λιβύη του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Bernadino Leon, και την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Federica Mogherini».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News