default-image

Στην Ελλάδα ο γιος του Ραούλ Κάστρο

Ελλάδα
Στην Ελλάδα ο γιος του Ραούλ Κάστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, προκειμένου να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει στην Αθήνα η New Star, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας (8/1 - 14/1) για την επέτειο των 56 χρόνων της κουβανικής επανάστασης.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου», την ερχόμενη Δευτέρα, 12/1 στο Αλκυονίς New star art cinema.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, μηχανικός και ερευνητής σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας, θα επισκεφθεί ιστορικούς χώρους και μουσεία, μεταξύ των οποίων η γέφυρα του Γοργοπόταμου, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, το Μουσείο Μακρονήσου, το Μουσείο Θερμοπυλών, το Χάνι της Γραβιάς κ.ά. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε Ηράκλειο, Άργος, Ναύπλιο, Λαμία, Επίδαυρο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσει διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (13/1), παρουσία των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη και Μιχάλη Λυμπεράτου, ενώ

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί στο Studio εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, παρουσία του Αλεχάντρο Κάστρο, ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία Kangamba (2008), με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο ίδιος.

Το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Στούντιο, θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας (ICAIC).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News