default-image

Ανέκρουσε πρύμνα ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Ελλάδα
Ανέκρουσε πρύμνα ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στροφή 180 μοιρών για τον Ανδρέα Τσιλογιάννη, που μέχρι χθες τουλάχιστον εμφανιζόταν στη δημόσια σφαίρα της τοπικής πολιτικής ζωής ως ένθερμος υποστηριχτής του Γιώργου Παπανδρέου. Με πλήθος άρθρων του και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσιλογιάννης είχε καταστήσει σαφή τη διαφωνία του με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα στην πρώτη κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος, το φθινόπωρο, είχε πρωταγωνιστήσει στην προετοιμασία της εκδήλωσης για λογαριασμό της ομάδας των παπανδρεϊκών. Σήμερα ωστόσο με μακροσκελή δήλωση του ήρθε να ανακρούσει πρύμνα και να επαναπροσεγγίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την τοπική οργάνωση.

Άλλωστε όσοι παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς τις μετακινήσεις στελεχών εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ είχαν διαβλέψει την αλλαγή στάσης του Ανδρέα Τσιλογιάννη όταν αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να αποσύρει από την προσωπική του σελίδα στο facebook φωτογραφικό υλικό με εγκάρδιο εναγκαλισμό με τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής πλέον του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει: «Δημοσιεύματα στον τοπικό και όχι μόνο Τύπο το τελευταίο διάστημα, που κάνουν λόγο είτε για τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου, είτε ως ένθερμος υποστηρικτής του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, με φέρουν να γίνομαι αιτία για τη μη σωστή λειτουργία του οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, έπειτα από τις παραιτήσεις μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Κατά καιρούς μέσα από την αρθρογραφία μου, τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχω εκφράσει ακέραια-καθαρά τις θέσεις μου για τον τρόπο εκλογής-λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εδώ στο Ηράκλειο, αλλά και για την ίδια λειτουργία του ΠΑΣΟΚ από την κορυφή ως τη βάση του με τις γνωστές σε όλους διαφωνίες μου.

Απόψεις, τις οποίες ενστερνίζομαι προφανώς ακόμα και τώρα, βρίσκονται σε ισχύ στο ακέραιο και δεν αλλάζουν, καθώς είναι διατυπωμένες γραπτώς με πλήρη επίγνωση της πορείας και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Βρίσκομαι και κινούμαι πάντα στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, με γνώμονα την ανασύνθεση του τραυματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς, στη βάση ενός σχεδίου το οποίο θα έχει κύριο στόχο την κοινωνική συνοχή, τη λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία μας, προβλήματα που κυρίως έχουν χτυπήσει τη νέα γενιά της πατρίδας μας αλλά και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και στην πορεία ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

Αναλογιζόμενος, τη συγκεκριμένη δεδομένη στιγμή της δύσκολης οικονομικο-κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αλλά και με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται σταθερές πολιτικές οι οποίες να έχουν προοδευτικό πρόσημο, με στόχο την ευρωπαϊκή και μόνο προοπτική κινούμενες εντός και μόνο των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Θεωρώ πως η εγγυητήρια δύναμη σταθερότητας είναι το ΠΑΣΟΚ, με πολιτικές οι οποίες διαμορφώθηκαν και στηρίχτηκαν με γνώμονα τη σωτηρία και μόνο της χώρας, πολιτικές σκληρές έξω από την ιδεολογία του χώρου μας, πληρώνοντας εκλογικά το συγκεκριμένο βάρος.

Ο σεβασμός μου, η σχέση μου και η γνώμη μου για τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου αδιαπραγμάτευτες, είτε συμφωνώ πλήρως είτε έχοντας διαφωνήσει με τις επιλογές. Διαφωνίες που υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες τη δεδομένη χρονική στιγμή, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο στήνεται ο νέος πολιτικός φορέας.

Στη ζωή μου, στην ως τώρα κομματική μου διαδρομή, έχω επιλέξει το δύσκολο δρόμο της πολιτικής απόφασης, καθώς το Νοέμβριο του 2011 αποφάσισα ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένα ως μέλος του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξω τις πολιτικές της τότε εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης και όχι να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο, αυτόν της αποστασίας, πηγαίνοντας σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως επέλεξαν συγκεκριμένοι βουλευτές της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κοιτάζοντας τη με κάθε τρόπο επανεκλογή τους, βάζοντας αυτή μπροστά από το συμφέρον του κόμματος και της πατρίδας.

Μου είναι αδιανόητο, σε αυτή τη δεδομένη δύσκολη χρονική συγκυρία, να μη στηρίξω την εθνική προσπάθεια αλλά και να βάλω ταφόπλακα στο κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου και υπηρέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές θα αγωνιστώ ώστε να κρατηθεί όρθιο και ισχυρό το κίνημα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε, αλλά ταυτόχρονα δε θα αφήσω το δικαίωμα του καταλογισμού ευθυνών - μέσα από ένα ανοιχτό συνέδριο με όλα τα ζητήματα ανοιχτά - να χαθεί μπροστά στην ευθυνοφοβία.

Ως εκ τούτου, μπροστά στο εθνικό διακύβευμα αφήνω πίσω τις μικροπολιτικές, δηλώνοντας πως στις επερχόμενες εκλογές θα αγωνιστώ ώστε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα να παραμείνει όρθιο και μετά από τις εκλογές να δώσω όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα ώστε να ευδοκιμήσουν οι συνθήκες επανένωσης του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου πέρα από σκοπιμότητες και πολιτικές οι οποίες δεν αρμόζουν στο ύφος της παράταξης.

Τον αγώνα στις συγκεκριμένες εθνικές εκλογές θα τον δώσω, συναισθηματικά φορτισμένος, μέσα από το ΠΑΣΟΚ - δε θα μπω σε κανένα σενάριο πολιτικής εσωτερικής πόλωσης και σκοπιμότητας - με στόχο την ενότητα, δηλώνοντας πως συμμετέχω στα όργανα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, εκφράζοντας καθαρά τις θέσεις με γνώμονα την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης.

Είμαι ΠΑΣΟΚ, είμαι Δημοκράτης Σοσιαλιστής.

Σύντροφοι, θα ξαναβρεθούμε στους μπαξέδες, συντομότερα από την 3η Γενάρη του 2016.

Πάντα με οδηγό την 3η του Σεπτέμβρη.

Στις 25 Γενάρη ΠΑΣΟΚ.

Καλό μας αγώνα.

Με τιμή

Ανδρέας Τσιλογιάννης,

πρώην μέλος Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ,

μέλος ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News