Ελλάδα

Πυρετός για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Σε προεκλογικό πυρετό τα κόμματα, είκοσι μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Εκτός από τον πονοκέφαλο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται και τα ψηφοδέλτια Επικρατείας αναφορικά με το ποια πρόσωπα θα επιλεγούν να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις.Σύμφωνα με το Έθνος, στις εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν στενοί συνεργάτες των αρχηγών των κομμάτων, που γνωρίζουν τη στρατηγική που έχει χαραχθεί και που εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν υπόκεινται στις απαγορεύσεις του σχετικού νόμου και θα έχουν απεριόριστο αριθμό εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης, θα μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα το κυβερνητικό πρόγραμμα των κομμάτων.

Επιπλέον, σε όλα τα κόμματα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια Επικρατείας πρόσωπα-μαγνήτες για ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, προκειμένου οι υποψηφιότητες αυτές να σηματοδοτήσουν τα ανοίγματα προς άλλους ιδεολογικούς-πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, επικρατέστεροι για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ φέρονται να είναι οι: Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου και Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επικρατέστεροι υποψήφιοι φέρονται να είναι οι: Πάνος Σκουρλέτης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Έλενα Ακρίτα και Νίκος Χουντής.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επικρατέστεροι υποψήφιοι φέρονται να είναι οι: Παναγιώτης Ρήγας, Γιώργος Φλωρίδης, Παντελής Καψής και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τέλος, όσον αφορά στο Ποτάμι, επικρατέστεροι υποψήφιοι φέρονται να είναι οι: Αλέξανδρος Μαλλιάς, Γιώργος Παυλάκης, Βασίλης Μαρκής και Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Σχόλια