Ελλάδα

Πολιτική κόντρα μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Ξηρού, με την Ν.Δ. να εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι ντροπή που δεν έχει συγχαρεί ακόμη την αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Στο θέμα επανήλθε το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, κάνοντας λόγο για «εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ» σχετικά με τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού.  «Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από "αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο";» ανέφερε η κ. Σπυράκη στην ανακοίνωσή της.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η Ν.Δ. την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας - εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;».

Δεν πέρασε πολύ ώρα και η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα δήλωση.

Σε αυτή αναφέρει: «Αντί άλλης απάντησης στο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του δολοφόνου της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και απόσπασμα από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου».

Σχόλια