Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα, στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού και με τη σύλληψή του αποτράπηκε», δήλωσε στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια.

Επίσης σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν δρομολόγια, προσέγγισης και διαδρομές διαφυγής από και προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη Ξηρού

Όπως τόνισε ο κ. Τσακνάκης το χτύπημα ήταν προγραμματισμένο για τις αμέσως επόμενες ημέρες,

Επιπλέον στην μονοκατοικία που διέμενε ο Ξηρός βρέθηκαν οκτώ καλάσνικοφ, δύο εκ των οποίων με σκοπευτικά λέιζερ, πολλές γεμιστήρες, φυσίγγια, πιστόλια, ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, 23 πυροκροτητές, δύο κουλούρες φιτιλιού, σιγαστήρες πιστολιού, τηλεκάρτες, κινητά και άλλα μικροαντικείμενα που παραπέμπουν σε δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών, σακούλες με εκρηκτική ύλη και άλλα αντικείμενα. Ακόμη  βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με το όνομα Μελανή Ελένη.

Βαρύς οπλισμός στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ συνέχισε λέγοντας ότι το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα, το οποίο δεν εξερράγη, είχε σταλεί, στις 29 Απριλίου 2014 στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτεάς στη Φωκίδα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο. Αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Την ευθύνη είχαν αναλάβει η «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σχόλια