default-image

Ξανά θέμα ηγεσίας στη ΔΗΜΑΡ

Ελλάδα
Ξανά θέμα ηγεσίας στη ΔΗΜΑΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ηγεσίας τίθεται και πάλι στη ΔΗΜΑΡ με κάποια από τα στελέχη ήδη να έχουν ξεκινήσει επαφές με το κόμμα Παπανδρέου. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα νέο κύμα αμφισβήτησης του Φώτη Κουβέλη το οποίο «σαρώνει» τη ΔΗΜΑΡ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του κόμματος ευθέως ή έμμεσα, ζήτησαν την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Μετά από το «ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και η απόπειρα σύμπραξης με τους Οικολόγους δεν φαίνεται να έχει τύχη, καθώς τίθεται ως όρος για τη συνεργασία να μην είναι επικεφαλής του νέου σχήματος ο κ. Κουβέλης, κάτι που αποκλείει ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του.

Σε αυτό το κλίμα, αρκετά μέλη του κόμματος στρέφονται αλλού και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με το Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Κουβέλη για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κόμμα. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Δημήτρη Χατζησωκράτη, που κατέκρινε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και όσους ήθελαν εκλογική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που μέρα με τη μέρα γίνονταν αποπνικτική, δημιουργώντας τις φρούδες ελπίδες ότι είναι προ των πυλών ή και έτοιμη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε για να προσθέσει « Όχι σε αυτές κάθε αυτές στις τυπικές συναντήσεις των αντιπροσωπειών μας, που στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον διάλογο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου συναντώνταν με τους ομολόγους τους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ακριβώς καταλογίζω ευθύνες επί της ουσίας στην Προεδρία του κόμματος»

Ωστόσο, επιχειρώντας να βρει μια συμβιβαστική φόρμουλα για την συνεργασία με τους Οικολόγους, πρότεινε να ονομαστεί ο συνδυασμός «ΔΗΜΑΡ- Πράσινη Αλληλεγγύη». Είπε μάλιστα να υπάρχει διαρχία με επικεφαλής του συνδυασμού τον κ. Κουβέλη και τον πρόεδρο των Πρασίνων!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News