default-image

Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και εκτός Ευρώπης"

Ελλάδα
Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και εκτός Ευρώπης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στη Λάρισα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως δική του «μέριμνα» είναι - «όταν θα σχηματίσουμε νέα κυβέρνηση» - να προχωρήσει στη μείωση «όλων των φορολογικών συντελεστών», κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως με τις επιλογές της οδηγεί την Ελλάδα «εκτός Ευρώπης».

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί: «Από τη Λάρισα ξεκινάμε την πορεία της νίκης, η Ελλάδα θα νικήσει. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Ο αέρας νίκης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει, το κλίμα αλλάζει. Ο ελληνικός λαός μας ψήφισε πριν από δυόμισι χρόνια για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Πριν από δυόμισι χρόνια ελάχιστοι το πίστευαν. Σε δυόμισι χρόνια η Ελλάδα έκανε το μεγαλύτερο νοικοκύρεμα, δεν έχει ελλείμματα, ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, αλλά ορισμένοι δε μας άφησαν. Μία μειοψηφία βουλευτών έσυραν τη χώρα σε εκλογές που ο ελληνικός λαός δεν ήθελε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Φοβούνται να μείνουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Γι' αυτό το λόγο μας πηγαίνει σε εκλογές. Εμείς όμως του λέμε μαζί με τον ελληνικό λαό ότι αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσουμε. Ήταν λάθος να μας πάνε σε εκλογές την ώρα που άρχισε να ανακάμπτει η χώρα. Γι αυτό και θα τους τιμωρήσει ο λαός που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκαναν το δείχνει η αντίδραση των αγορών που οφείλεται στο ότι αυτή η κυβέρνηση είχε εμπνεύσει την εμπιστοσύνη. Αντίθετα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στη χρεοκοπία. Τους το λέει κάθε μέρα ο διεθνής Τύπος και οι διεθνείς παράγοντες. Όλοι τους το φωνάζουν ότι αυτά που λένε δε γίνονται και ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε τεράστια περιπέτεια».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτά που λέει δεν είναι κινδυνολογία όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους λένε ότι δε θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια», όμως «αυτά όμως οδηγούν σε χρεοκοπία. Και ακόμη περισσότερο λένε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό. Εμείς λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι το όπλο μας, η αλήθεια και η ευθύνη. Με το ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια. Επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα, θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά το Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν τη χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να τη λέω».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας ότι συνεχίζεται το έργο του Αχελώου, αυτή τη στιγμή τρέχουν στη Θεσσαλία 1.100 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας». Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρά μαζί με την Ευρώπη, όλα θα ματαιωθούν αν έλθει σε ρήξη, τα προϊόντα μας θα χάσουν αγορές, θα χαθούν επιδοτήσεις, θα χάσουν οι επιχειρήσεις ρευστότητα.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού. Έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει. Ωστόσο δε διεκδικώ το δικαίωμα στην απραξία και δε διεκδικώ το δικαίωμα να ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια. Αν όλα πάνε καλά και θα πάνε φέτος δε θα ζητήσουμε δανεικά, ούτε για τόκους, αυτό σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Στην προσπάθειά μας συναντήσαμε υπονόμευση από μέσα. Προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση. Είναι ευθύνη μας να πούμε την αλήθεια. Είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να πει όχι στο λαϊκισμό. Θα είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα και θα ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News