Ελλάδα

Παραιτήθηκε και ο Θεόδωρος Τσίκας από την Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από την Kεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το Σάββατο ο Θεόδωρος Τσίκας υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό που «θα μπορεί να εκφράσει τις νέες ανάγκες και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη μετά-Μνημόνιο περίοδο».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του προσχωρεί στο κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, επειδή «με νεωτεριστικές ιδέες και καινοτόμες επιλογές το πολιτικό σχήμα που συγκροτείται με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορέσει να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του Θεόδωρου Τσίκα:

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέο πολιτικό σκηνικό…

Η χώρα μας χρειάζεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό, που θα μπορεί να εκφράσει τις νέες ανάγκες και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη μετά-Μνημόνιο περίοδο.

Ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα εκπροσωπήσει τις κοινωνικές δυνάμεις και τους πολίτες, που κατανοούν ότι η οριστική ήττα των πάσης φύσεως παλαιοκομματικών αντιλήψεων και των πάσης προελεύσεως λαϊκιστικών πρακτικών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υπέρβαση των αδιεξόδων.

Μια ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου είναι αναγκαία για να προωθηθούν μεγάλες τομές και βαθιές μεταρρυθμίσεις, που θα καταπολεμούν τις αιτίες που μας οδήγησαν σε επώδυνες αλλά αναγκαίες επιλογές τα τελευταία χρόνια. Για μια ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, για πλήρη ανακατανομή πόρων και εξουσιών, για αναπροσαρμογή συνηθειών και νοοτροπιών του παρελθόντος.

Πιστεύω ότι, με νεωτεριστικές ιδέες και καινοτόμες επιλογές, το πολιτικό σχήμα που συγκροτείται με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορέσει να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Γι' αυτούς τους λόγους, υπέβαλα την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και γνωστοποίησα την αποχώρηση μου από το κόμμα».

Σχόλια