Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα και έχει κρυφή ατζέντα"

Μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα για προεκλογικό ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μιλά με υβριστές.   

«Με τη βοήθεια του θεού, γιατί εμείς δε φοβόμαστε να το λέμε θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη», είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι «το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα», όπως είπε, «θα ανατραπεί».

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο είπε ότι «θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη, εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα». Συνεχίζοντας την επίθεσή κατά του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πανικό».

«Δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ψέματα που έλεγε, θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα προκαλέσουν χρεοκοπία. Έλεγαν στο συνέδριό τους ότι δε θα πληρώσουν τους τόκους και τα χρεολύσια, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Σήμερα είπαν ότι θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό ακόμη και από τους μικροκαταθέτες», σημείωσε.

Επίσης απαντώντας εμμέσως στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για προεκλογικό ντιμπέιτ είπε: «Εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να τη νομιμοποιήσω. Με ποιούς να κάνω διάλογο; Με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; Με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες».

Αναφέρθηκε, όμως, και στην πρόσφατη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κουβέλη λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον κ. Φώτη Κουβέλη δεν μπόρεσε να τα βρει. «Αφού έσυραν τη χώρα σε εκλογές μετά τον άδειασαν. Ούτε με τις συνιστώσες τους δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Με ποιούς να κάνουμε διάλογο με εκείνους που δεν μπορούν να τα βρουν ούτε μεταξύ τους; Πού θα βρουν συμμάχους;», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εν συντομία στα επιτεύγματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι με τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο του 2015 αρχίζουν αυξήσεις παντού. «Μειώσαμε το φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30% και ρυθμίσαμε τα χρέη σε 100 δόσεις. Μετά τη συμφωνία που θα υπογράψουμε με την τρόικα θα προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας παντού. Στις 25 Ιανουαρίου νικάμε μια και καλή τον λαϊκισμό για να μπούμε σε μία νέα εποχή δίχως ύφεση, μνημόνια και εσωτερικό δανεισμό. Τελειώνει η εποχή των μνημονίων ήδη έχει αρχίσει η ανάκαμψη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη της πατρίδας.

Σχόλια