Ελλάδα

Γέφυρα συνεργασίας για το Ποτάμι και την Ευρώπη Οικολογία

Τη σύμπλευσή της με το Ποτάμι ανακοίνωσε και επίσημα η κίνηση Ευρώπη - Οικολογία στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στην Πλάκα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντίνος Κατώπης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ανέφερε πως σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια αυτόνομη σημαντική παρουσία ενός Πράσινου κόμματος και πως η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις. Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν επιλέγουμε την ασφάλεια της απομόνωσης.

Επιδιώκουμε συμμαχίες και συνεργασίες για να προωθήσουμε καινοτόμες λύσεις στα σημαντικότερα προβλήματα όπως είναι η έξοδος από την κρίση και η κλιματική αλλαγή». Τέλος σημείωσε πως μέσα από αυτή τη συνεργασία επιδιώκεται να προωθηθούν 3 βασικές προτεραιότητες οι οποίες είναι η «Έξυπνη Ανάπτυξη» μιας πράσινης οικονομίας που βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία, που χρησιμοποιεί αποτελεσματικότερα τους φυσικούς πόρους, που διασφαλίζει υψηλά ποσοστά απασχόλησης χωρίς αποκλεισμούς, οι πολιτικές για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, και την προσαρμογή μας σε αυτήν και τέλος η αταλάντευτη επιμονή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σχόλια