Ελλάδα

Nέο συγκλονιστικό βίντεο από το μοιραίο "Norman Atlantic"

Η αγωνία, ο φόβος και η ταλαιπωρία που βίωσαν οι επιβάτες του μοιραίου "Norman Atlantic" καταγράφονται με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο στο παρακάτω βίντεο από το φλεγόμενο πλοίο, το οποίο είδε το "φως" της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Στο οποίο ακούγονται να μιλούν πολλοί Έλληνες την ώρα που προσπαθούν να απομακρύνουν από το πλοίο τις γυναίκες και τα παιδιά.

Φορώντας τα σωσίβια τους οι επιβάτες κοιτούν με αγωνία ψηλά στον ουρανό το ελικόπτερο που προσπαθεί να τους πάρει μακριά από τον εφιάλτη που ζουν, ενώ κάποιοι άλλοι κάθονται "κολλημένοι" σε μια άκρη του πλοίου, προσπαθώντας να προστατευτούν από τον καπνό, το κρύο και τους θυελλώδεις ανέμους, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Στο βίντεο ακούγονται να μιλούν και πολλοί Έλληνες την ώρα που προσπαθούν να απομακρύνουν από το "Norman Atlantic" τις γυναίκες και τα παιδιά. «Εδώ έχει ένα μωρό», λέει ένας άντρας, ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα σε ένα παιδάκι. Σημειώνεται πως την Παρασκευή οι ιταλικές Αρχές έστειλαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου νέα λίστα με τον συνολικό αριθμό επιβαινόντων.

Ο νέος αριθμός είναι 485 επιβαίνοντες από 499 που υποστήριζε ο Εισαγγελέας του Μπρίντιζι, ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία έχει δώσει λίστα με 475 άτομα.

Όπως επεσήμαναν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, από τη νέα λίστα δικαιώνεται η ελληνική πλευρά που τόσες ημέρες τόνιζε ότι δεν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες. Παράλληλα, με αίτημα του ΥΝΑ αναμένεται να πάει στο Μπρίντιζι κλιμάκιο τεχνικών του Λιμενικού προκειμένου να συμμετάσχει στην πραγματογνωμοσύνη πάνω στο μοιραίο πλοίο.

Σχόλια