default-image

Στο Πρίντιζι το "Norman Atlantic"

Ελλάδα
Στο Πρίντιζι το "Norman Atlantic"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λιμάνι του Πρίντιζι έφτασε σήμερα το πλοίο «Norman Atlantic» η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτη

Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση με τους εισαγγελείς να αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά.

Παράλληλα, θα γίνει εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι ή σε κάποιο άλλο σημείο του πλοίου.

Στην Ιταλία οι συγγενείς των 10 φερόμενων

Στο μεταξύ, στην Ιταλία μεταβαίνουν οι συγγενείς των 10 φερόμενων ως αγνοουμένων επιβατών του «Norman Atlantic, προκειμένου οι ίδιοι να αναζητήσουν τους συγγενείς τους.

Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα.

Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

Αγνοούμενος ο  Γεώργιος Δούλης

Στη λίστα επιβατών για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος, συγκαταλέγεται τελικά ο Γεώργιος Δούλης, ο άνθρωπος που είχε αναφερθεί ως ο πρώτος νεκρός που εντοπίστηκε στο μοιραίο πλοίο.

Χθες, έγινε γνωστό, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά αγνοούμενος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News