default-image

Τέταρτος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic

Ελλάδα
Τέταρτος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μεγάλος αριθμό των αγνοούμενων του Norman Atlantic - εννέα εκ των οποίων έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι είναι Έλληνες, δίχως να αποκλείεται να είναι και περισσότεροι - δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Οπότε είναι φυσιολογικό το μέγεθος της τραγωδίας να μεγαλώνει. Εδώ και λίγη ώρα έχει υπάρχει η πληροφόρηση πως ένας ακόμη Ελληνας είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ιταλικές αρχές αναζητούν τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου ανήκει σε οδηγό φορτηγού.

Μάλιστα οι αρχές της γειτονικής χώρας ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση.

Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου «Norman Atlantic».

Μέχρι στιγμής η αναγνώριση του θύματος έχει γίνει μέσω φωτογραφιών και μέχρι να επισημοποιήσουν την ταυτοποίηση οι συγγενείς του δεν μπορεί να ανακοινωθεί το όνομά του, ούτε επιβεβαιώνει επισήμως το υπουργείο Ναυτιλίας.

Εξάλλου, εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο μεταξύ, έφθασαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, με επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο από την Ιταλία, όλοι οι Έλληνες που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου «Norman Atlantic» και αυτήν τη στιγμή γίνεται διασταύρωση στοιχείων και ταυτοποίηση από άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33 άτομα, από τα 55 μέλη του πληρώματος, στα οποία περιλαμβάνονται και Ιταλοί. Σύμφωνα με τη ναυλώτρια εταιρεία, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες το βράδυ το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εννέα Ελλήνων που φέρονται ως αγνοούμενοι από το Norman Atlantic.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι:

ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News