default-image

Εν αναμονή της ρυμούλκησης σε ιταλικό λιμάνι το Norman Atlantic

Ελλάδα
Εν αναμονή της ρυμούλκησης σε ιταλικό λιμάνι το Norman Atlantic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών εξακολουθεί να παραμένει στο ίδιο σημείο το οχηματαγωγό Norman Atlantic, παρά την άδεια που έδωσαν οι αλβανικές Αρχές για να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Αλβανίας με κατεύθυνση ένα ιταλικό λιμάνι,  πιθανότατα το Μπρίντιζι.

Το "πράσινο φως" από τις ιταλικές Αρχές για τη ρυμούλκηση του πλοίου "Norman Atlantic", στο οποίο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, θα δοθεί μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 Μποφόρ.

Το μοιραίο πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεθεί ήδη από το ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδική ομάδας που επιβιβάστηκε για λίγη ώρα στο πλοίο, ενώ στην περιοχή παραμένουν και τα υπόλοιπα πέντε ρυμουλκά που θα συνδράμουν στην όλη επιχείρηση.

Επίσης ειδικές ομάδες επιβιβάστηκαν για κάποιες ώρες στο πλοίο χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για την κατάσταση που υπάρχει μέσα σε αυτό και αν η φωτιά συνεχίζει να καίει λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ότι η Ιταλική ακτοφυλακή φέρεται να έχει αποδεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων που βρίσκονταν για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή και παραμένει μόνο ένα ιταλικό πλοίο που ολοκλήρωσε κάποιες έρευνες και θα αποδεσμευθεί κι αυτό με τη σειρά του.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News