default-image

Στην Αθήνα μεταφέρονται διασωθέντες του Norman Atlantic

Ελλάδα
Στην Αθήνα μεταφέρονται διασωθέντες του Norman Atlantic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα μεταφέρονται διασωθέντες Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic, που επρόκειτο να "πετάξουν" νωρίς το πρωί από το Πρίντεζι αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της χιονόπτωσης, που πάγωσε την πίστα του ιταλικού αεροδρομίου.

Ύστερα από καθαρισμό του διαδρόμου από ειδικά μηχανήματα, το αεροσκάφος της Aegean, που διατέθηκε δωρεάν για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, απογειώθηκε με προορισμό το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Έγινε επίσης γνωστό πως ένα C 130 θα απογειωθεί το απόγευμα από το Πρίντεζι μεταφέροντας άλλους 21 Έλληνες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η Αλβανία έδωσε άδεια ώστε το πλοίο να εγκαταλείψει τα αλβανικά χωρικά ύδατα για να ρυμουλκηθεί προς ένα ιταλικό λιμάνι.

Η πυρκαγιά στο Norman Atlantic στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς έχει πλέον διαπιστωθεί η παρουσία λαθρεπιβατών πάνω στο πλοίο ενώ ο κατάλογος των επιβατών δεν θεωρείται αξιόπιστος.

Εκτός από τους 11 επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ένα καλώδιο ρυμούλκησης του οχηματαγωγού κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εν μέσω της σύγχυσης για τον αριθμό επιβαινόντων στο πλοίο, οι έρευνες για τυχόν αγνοουμένους συνεχίζονται. Από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News