Ελλάδα

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εορταστική εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά κατά την οποία η Μεικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων, οι χορωδίες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, της ΑΣΔΕΝ και του ΓΕΣ έψαλλαν τα κάλαντα από κάθε σημείο του Ελληνισμού στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μεικτή μπάντα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων παιάνισε τα κάλαντα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σημείωσε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

Κατ' αρχήν εκφράζω τις σκέψεις και τα αισθήματα όλων μας αν πω ότι σήμερα είμαι - παρά τον πανηγυρικό τόνο της μέρας - κοντά στις οικογένειες των ανθρώπων που θρήνησαν θύματα στο τραγικό δυστύχημα του "Norman Atlantic". Κι ακόμα πιο κοντά νομίζω είναι τα αισθήματά μας στις οικογένειες των αγνοουμένων. Στους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν να μάθουν κάτι για τους οικείους τους.

Αυτό ήταν ένα πολύ στενάχωρο γεγονός. Πάντα είναι το αναίτιο κακό. Αλλά πρέπει να σας πω ότι πάνω στην αντιξοότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όχι μόνο εκτέλεσαν απόλυτα το καθήκον τους, αλλά μας έκαναν όλους περήφανους και έκαναν την ελληνική κοινωνία για άλλη μια φορά να πιστεύει ότι μπορεί να βασίζεται πάνω τους.

Ξέρω πάρα πολύ καλά τους κινδύνους που διέτρεξαν τα πληρώματα των σωστικών συνεργείων αυτών, των ελικοπτέρων. Ξέρω πάρα πολύ καλά τις τεράστιες προσπάθειες των πλοίων μας και οφείλω να πω ότι μας έκαναν όλους υπερήφανους. Σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται, που η Πατρίδα δοκιμάζεται, είναι απίστευτα σημαντικό να υπάρχουν γεγονότα που μέσα από την αντιξοότητα μας κάνουν να είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε, για αυτό που εκπροσωπούμε, για το παράδειγμα που δημιουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας.

Θα ήθελα λοιπόν να τους συγχαρώ όλους. Θα ήθελα επίσης να πω ότι τα στελέχη αυτά θα τιμηθούν με τον τρόπο που τους αξίζει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Αφενός μεν γιατί η Πατρίδα οφείλει και πρέπει να αναγνωρίζει την προσπάθεια αλλά αφετέρου διότι πρέπει να δημιουργείται παράδειγμα. Πρέπει να δείχνουμε στην κοινωνία ότι υπάρχουν άνθρωποι που υπερβαίνουν εαυτόν, που η αίσθηση του καθήκοντος, η αίσθηση υποχρέωσης απέναντι στη σύμβολα που φοράνε και σε ότι εκπροσωπούν, υπερβαίνει ακόμη και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Αύριο είναι Πρωτοχρονιά. Ξεκινά ένας καινούριος χρόνος. Μια νέα αρχή, μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Νομίζω πως ό,τι κι αν συμβεί η χώρα θα καταφέρει να βγει απ' τη κρίση, άμεσα ή αργότερα. Και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας, στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στις οικογένειές σας που σας στηρίζουν σε αυτό που κάνετε, την υπηρεσία προς την Πατρίδα, χρόνια πολλά και καλά. Τις καλύτερες ευχές μου και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου για τις υπηρεσίες σας προς την Πατρίδα».

Σχόλια