default-image

Κώστας Λαλιώτης: "Ολέθριο λάθος η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ"

Ελλάδα
Κώστας Λαλιώτης: "Ολέθριο λάθος η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ολέθριο λάθος» χαρακτηρίζει τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Λαλιώτης. Απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ της ενότητας του κόμματος, ο κ. Λαλιώτης προειδοποιεί με παρατεταμένο εσωκομματικός «εμφύλιο».

«Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός» σημειώνει.

Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη».

«Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007.

Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές» δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοσταθμό Βήμα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης παίρνοντας αποστάσεις από την κίνηση Παπανδρέου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News