default-image

Σαμαράς: η χώρα έχει κυβέρνηση, μη χαλαρώνετε

Ελλάδα
Σαμαράς: η χώρα έχει κυβέρνηση, μη χαλαρώνετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μην χαλαρώνετε, η χώρα έχει κυβέρνηση", ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που άρχισε στις 2 το μεσημέρι, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων που οδήγησαν στην προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα από τους υπουργούς του και τόνισε: «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση, η χώρα έχει κυβέρνηση».

 «Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστα για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του υπογράμμισε: «Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας είπε: «Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από ημέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την προοπτική: «Ο κόσμος το ξέρει και γι αυτό δεν ήθελε εκλογές, γι αυτό και παρά τα παράπονά του εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο από την αντιπολίτευση. Και γι αυτό είναι εύκολο από τη μεγαλύτερη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών που έσυραν τον τόπο, να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους, η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας από εδώ και μπρος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News