default-image

"Οι καλικάντζαροι" του 6ου Γυμνασίου σε κλινική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
"Οι καλικάντζαροι" του 6ου Γυμνασίου σε κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη παράσταση "Οι καλικάντζαροι και η φωτεινή πλευρά της ζωής" στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Οι μαθητές ζωντάνεψαν με πολύ κέφι το ταξίδι των μικρών καλικαντζάρων στον κόσμο των ανθρώπων, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν ζωντανά, δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικης γιορτής και μεταφέροντας το μήνυμα ότι η ζωή έχει και τη φωτεινή της πλευρά.

Η παράσταση δημιουργήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και στόχος της ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στον εθελοντισμό και η ενεργοποίησή τους σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Λειτουργώντας σε αυτό το πλαίσιο, η παράσταση παίχτηκε αφενός στην εν λόγω κλινική, αφετέρου σε κεντρική αίθουσα της πόλης με συμβολικό εισιτήριο, τα έσοδα της οποίας προσφέρθηκαν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Τυμπακίου.

Μικροί νοσηλευόμενοι, συνοδοί και νοσηλευτικό προσωπικό παρακολούθησαν το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας του Θεατρικού και του Μουσικού Εργαστηρίου του σχολείου. Τα Εργαστήρια αυτά λειτουργούν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς με υπεύθυνες καθηγήτριες στο πρώτο τις Ελένη Κοντουδάκη, φιλόλογο, και Κατερίνα Καρύδη, Αγγλικών, και στο δεύτερο τη Μαρία Μετζάκη, μουσικό.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ελένη Κοντουδάκη, Μαρία Μετζάκη και Κατερίνα Καρύδη εκ μέρους όλου του σχολείου με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν «από καρδιάς τους υπεύθυνους της Κλινικής που μας δέχτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά της κλινικής, αλλά και μια αξιόλογη εμπειρία στους μαθητές μας, όπως άλλωστε διαφαίνεται και από τα σχόλιά τους: "Το πιο ωραίο δώρο για μας ήταν τα χαμόγελα των μικρών παιδιών και το ζεστό τους χειροκρότημα".

"Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Μοιράσαμε πολλά χαμόγελα και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό".

"Χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησα στην πραγματοποίηση της τρυφερής και γεμάτης αισθήματα παράστασης. Φεύγοντας όλοι σίγουρα είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά ήμασταν και πιο δυνατοί. Εύχομαι όλα τα παιδιά να γίνουν σύντομα καλά και να έχουν πολύ ωραία, μαγικά, χρωματιστά Χριστούγεννα!"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News