Ελλάδα

Βράβευση στο 2ο Πανελλήνιο συνέδριο ψυχικής υγείας

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας της ΠΦΥ, το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18 έως 20 του Δεκέμβρη, εκπροσωπήθηκε το Ηράκλειο Κρήτης, το ΤΕΙ Ηρακλείου και το Staffordshire University με παράρτημα το Κολλέγιο Κρήτης από τις φοιτήτριες ψυχολογίας Μαρία Σβολιαντοπούλου, Ειρήνη Κόρχατζη, Άννα Μαυρόκωστα και Σοφία Καραντινού, όπως επίσης και από τη φοιτήτρια νοσηλευτικής Μαρία Φραγκομιχελάκη.

Πιο αναλυτικά η έρευνα αφορούσε το κοινωνικό στίγμα απέναντι στην ψυχική ασθένεια, το οποίο έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο την κοινωνία μας. Τη διαδικασία της έρευνας τη διεξήγαγε η Μαρία Σβολιαντοπούλου η οποία ερεύνησε, ανέλυσε και παρουσίασε τα αποτελέσματα από το δείγμα της έρευνας στο συνέδριο όπως και εξίσου για τη διαδικασία της συγγραφής και βιβλιογραφικής ανασκόπησης της έρευνας συνέβαλαν αλφαβητικά οι Σ. Καραντινού, Ε. Κόρχατζη, Α. Μαυρόκωστα και Μ. Φραγκομιχελάκη.

Οι παρουσιάσεις του συνεδρίου ήταν 55 εκ των οποίων βραβεύτηκαν με βραβείο τρεις εργασίες και με έπαινο ακόμα τρεις. Μέσα στους τρεις επαίνους βρέθηκε και η έρευνα με τίτλο "Κοινωνικό στίγμα και ψυχική ασθένεια". Η συμμετοχή στο συνέδριο άρχισε ως μια "αναζήτηση γεύσης" και κατέληξε ως ένα μεγάλο βήμα. Μια πραγματική προσπάθεια από τα κορίτσια, η οποία απέδωσε καρπούς παρόλο που υπήρξαν πολλές δυσκολίες και έντονος ανταγωνισμός.

Σχόλια